Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega kose

Old school proizvod za new school rezultate: Sve o pomadi za stiliziranje kose

Old school proizvod za new school rezultate: Sve o pomadi za stiliziranje kose

Kad je naša muška kolekcija ugledala svjetlo dana, mnoge muškarce na prvu je privukla pomada za kosu koja se u našoj ponudi može pronaći u dvije varijante - Original Medium Hold Pomade i American Style Clay Pomade. 

Ako još niste upoznati s tim izvanrednim proizvodom za stiliziranje kose, dozvolite da vam ispričamo kratku priču o pomadi, i objasnimo zašto je tako tražena.

Kroz povijest, svi kul frajeri koristili su pomadu

Premda se već u 18. stoljeću koristila u Francuskoj i Velikoj Britaniji, šuška se da je pomada za kosu pravu eksploziju u komercijalnom smislu doživjela početkom 30-ih godina prošlog stoljeća u Americi, gdje su tadašnji „kicoši“ vodili pomnu brigu o svojoj figuri. Iznimno fleksibilna i dugotrajna, pomada za kosu iz brijačnica je stigla na filmske setove u zlatno doba Hollywooda pa su najpoželjniji muškarci showbiznisa, Cary Grant i Rudolph Valentino, svoje zalizane, besprijekorno dotjerane frizure počeli stilizirati uz pomoć teglice pune tog noviteta, zbog čega je porasla prodaja tog proizvoda. Muškarci su htjeli kopirati frizure tih markantnih glumaca, a žene su htjele da njihovi muškarci izgledaju poput njihovih simpatija s velikog platna.

Dvadesetak godina kasnije, u pomadu su se zaljubili i opaki dečki Rockabilly pokreta kojima je uz traperice, bijeli T-shirt i kožnu jaknu, sjajna i postojana kokotica na glavi bila dio svakodnevne uniforme. Zrcalni sjaj u kosi bio je na vrhu liste prioriteta, no tražila se i tekstura koja bi svu tu kosu mogla držati visoko na glavi pa je pomada stigla kao spas za konstrukciju frizure koja se i dan danas smatra pravim remek-djelom u povijesti muške mode.

I dan danas, pomada se koristi za oblikovanje raznih muških frizura, a najbolji je izbor za stiliziranje poluduge kose i zahtjevnih frizura.

Što je zapravo pomada i po čemu se razlikuje od ostalih proizvoda?

Pomada za kosu može se izraditi na vodenoj ili uljnoj bazi, a glavne su joj odlike sjaj i fleksibilnost. Za razliku od gela, pomada vlasi ne ostavlja krutima, već omogućuje lako raščešljavanje kose, a za razliku od briljantina i voskova, kosi daje sjaj no ne i mastan izgled.

Upravo zbog toga, izvrsna je za oblikovanje, no ne ostavlja vidljive „dokaze“.

Mi u Tinkturi, za vas smo izradili klasičnu pomadu na vodenoj bazi Original Medium Hold Pomade, čija kremasta tekstura jamči vrhunsko stiliziranje i drži frizuru na mjestu srednjom jačinom, lako se raščešljava te ispire vodom.

Za one koji zaziru od bilo kakvog sjaja u kosi, a žele fleksibilnost, teksturu i snažno držanje, smućkali smo i pomadu s glinom, American Style Clay Pomade, koja osigurava lako stiliziranje, srednju čvrstoću i mat finiš. Pomada na bazi gline odlična je i za muškarce s tankom kosom, kojima je potrebno nešto više „potpore“ među vlasima.

Za svaki tip kose i frizure, bez obzira na to furate li se na modernog Rockabillyja ili frajera iz kvarta, Pomada za kosu na uljnoj bazi, s originalnim Tinkturinim mirisom koji prati cijelu mušku liniju, pobrinut će se da vaš look bude top-notch!

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290