Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Makeup

Kako našminkati usne bez greške i postići savršeno zavodljiv izgled

Kako našminkati usne bez greške i postići savršeno zavodljiv izgled

Na pitanje koje greške žene najčešće rade kad je u pitanju make up, mnogi se strani i domaći vizažisti u intervjuima osvrću na krivu boju pudera, krivo dotjerane obrve koje “preuzimaju” lice te iscrtavanje usana, koje zna rezultirati neobičnim rezultatima.

Premda je prije više godina Kylie Jenner pokrenula trend iscrtavanja usana daleko od prirodne linije i tako pokrenula veliki svjetski trend, kasnije je priznala da su za izgled njezinih punih usana zaslužni odlasci na tretmane kozmetičkom kirurgu pa su mnoge djevojke, koje su po zoru na nju pokušavale “nacrtati” neprirodno pune usne, ostale razočarane.

Pouka – bez obzira na trendove, držite se provjerenih make up tehnika i trikova profića uz pomoć kojih će vaše usne izgledati prekrasne, i stvarne.

Za predivno našminkane usne, isprobajte ove savjete poznatih vizažista koji šminkaju slavne ljepotice s holivudske A-liste:

1. U OVOM SLUČAJU, NEMOJTE “FEJKATI DOK NE USPIJETE”

Iscrtavanje usana preko prirodnog ruba, uvijek je vidljivo, a rezultat je komičan. Čak i na neretuširanim fotografijama J.Lo, usne iscrtane preko ruba ne izgledaju posebno privlačno. Držite se prirodne linije svojih usana, a ukoliko ih želite tek lagano “popuniti”, prvo na njih nanesite malo pudera, a zatim elegantno pratite liniju svojih usana tek mrvicu pri vanjskom rubu.

Olovka za usne Tosca

2. PRIPREMITE TEREN

Ruževi, sjajila i olovke za usne dobro će izgledati samo na njegovanim usnama. Pomiješajte malo šećera s balzamom za usne te ih nježno istrljajte kako bi napravili blagi piling, a zatim namažite stickom koji njeguje usne.

Balzam za usne u sticku

3. ZAVOLITE ONO ŠTO VAM JE PRIRODA DALA

Tanke usne ne moraju biti bauk. Blake Lively, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow i Kate Middleton samo su neke od slavnih dama koje nemaju pretjerano popunjene usne, a usprkos tome izgledaju fantastično. Pronađite boje koje vam odgovaraju i nosite ih uz velik osmijeh I samopouzdanje. Svake usne zaslužuju fantastičan ruž!

Tekući ruž Bitter sweet

4. ISPROBAJTE OLD SCHOOL PRAVILA

U doba zlatnog Hollywooda, dok još nije bilo visoko napredne tehnologije retuširanja, vizažisti slavnih glumica izvodili su prava mala čuda. Priča se da je vizažist Marilyn Monroe koristio i po pet nijansi ruževa kako bi stvorio savršene “crvene usne” slavne seks bombe. Osnovno pravilo takvog načina šminkanja može se primijeniti i danas, u nešto jednostavnijem obliku. Lijepo iscrtajte usne te ih popunite ružem u crvenoj ili žarko ružičastoj boji, a zatim svjetliju nijansu nanesite na sredinu usana i sve dobro “izblendajte” kistićem.

Tekući ruževi

Kremasti ruž Carmen

5. ODVAŽITE SE NA LUKAVI TRIK

Ovog jednostavnog trika mnoge se žene pribojavaju, no zaista pali. Nakon što iscrtate I našminkate usne, iznad kupidova luka na gornjoj usni tankom četkicom nanesite malo highlightera ili tekućeg korektora, prateći vanjsku liniju usana. Ovim trikom služe se mnoge zvijezde!

Tekući ruž Dirty weekend

6. OSTAVITE “PAMELA ANDERSON LOOK” U DEVEDESETIMA

Moda devedesetih ii ranih dvijetisućitih već je nekoliko sezona pravi hit, no kad je šminkanje u pitanju, izbjegavajte puno tamniju olovku za usne u kombinaciji sa svjetlijim ružem. Najbolja kombinacija je olovka koja nijansom i teksturom savršeno prati boju ruža.

Olovka za usne Madama butterfly

Mat ruž Madama butterfly

Koju god tehniku izabrali, ne zaboravite – šminkanje treba biti zabavno te istaknuti vašu osobnost.

Ako poštujete te dvije ideje, uvijek ćete izgledati lijepo.

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290