Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Makeup

JESEN, PROLJEĆE, ZIMA? PRILAGODI MAKE UP SVOM TIPU LJEPOTE

JESEN, PROLJEĆE, ZIMA? PRILAGODI MAKE UP SVOM TIPU LJEPOTE

 

Stručnjaci kažu da se svaka žena može svrstati u četiri tipa ljepote, isključivo prema bojama kojima ju je obdarila majka priroda. Ovdje je riječ o boji tena, očiju i kose, a za razliku od mnogih teorija koje ne moraju nužno „držati vodu“, ovakav pristup bezbroj se puta dokazao djelotvornim pa se njime rado povode vizažisti, frizeri i stilisti, kad biraju nijanse koji će njihovim klijenticama pristajati kao salivene.

Princip je zapravo vrlo jednostavan – dovoljno je proučiti kategorije i svoje lice, kosu i oči, a zatim slijediti savjete o tonovima koji nađem tipu najbolje pristaju. Na primjer, ako ste klasična Zima, s blijedom puti koja se često crveni, hladne nijanse poput tamnoplave i mint zelene stajat će vam kao salivene dok ćete uz oker i bakrene tonove izgledati ispijeno premda vašoj dragoj prijateljici koja je Jesen, stoje fantastično!

Fanovi teorije o tipovima ljepote prema godišnjem dobima smatraju kako je prepoznavanje vlastitih nijansi ključan korak prema otkrivanju najzanosnije verzije sebe pa predlažemo da napravite mali make over u svom ormaru i kozmetičkoj torbici te otkrijete čari ove simpatične filozofije.

VRIJEME JE DA OTKRIJEMO – KOJI STE TIP?

ŽENA JESEN

CELEBRITY PRIMJERI: Nicole Kidman, Debra Messing, Emma Stone

Žene koje spadaju u skupinu Jesen imaju tople podtonove kože, bez obzira na to je li njihova put svijetla ili maslinasta. Nije neobično da imaju pjegice, a crvena kosa u svim nijansama od takozvane „jagoda plave“ do smeđe s crvenim odsjajem njihov je prepoznatljiv adut. Žene iz ove skupine imaju zelene ili smeđe oči, ili pak oči boje lješnjaka.

Kako se odjenuti i koji ruž odabrati ako ste JESEN?

Ženama koje spadaju u skupinu Jesen predivno pristaju zlatni tonovi, bakrena boja, sve nijanse smeđe, sve nijanse zelene, pogotovo maslinasto zelena, narančasta, boja breskve i puderasto ružičasta boja.

Tople nijanse sjenila, poput boje šampanjca, narančaste, oker, smeđe i zlaćane pun su pogodak, a od ruževa će vam najbolje pristajati narančasta, bordo i puderasto ružičasta boja.

Isprobajte naše ruževe i sjajila u nijansama Norma, Day Off i Dirty Weekend!

ŽENA ZIMA

CELEBRITY PRIMJERI: Megan Fox, Zooey Deschanel, Jenna Dewan

Dok ste odrastali, često su vas uspoređivali sa Snjeguljicom? Vi ste Zima! Žene iz ove skupine najčešće imaju svjetlu put, često i sklonu crvenilu, a ako je njihova put nešto tamnija, u sebi sadrži hladnije tonove. Kosa im je pepeljasta, kakao smeđa ili crna, a oči intenzivne, najčešće zelene ili plave, a ponekad i smeđe.

Kako se odjenuti i koji ruž odabrati ako ste ZIMA?

Ženama koje spadaju u skupinu Zima preporučuju se hladni, „zimski” tonovi, svijetloplava, srebrna, bijela, ljubičasta, denver plava, tamnoplava i boja vina, a stručnjaci predlažu da izbjegavaju tople nijanse. Ženama koje su Zima najbolje od svih pristaje crna boja.

Kad je make up u pitanju, lice Žena Zima može podnijeti zanimljive boje na očima, poput plavog tuša i zabavnog ljubičastog sjenila, a od ruževa im najbolje pristaje boja fuksije, crvena s plavičastim podtonom te hladna, nježno ružičasta nijansa.

Isprobajte naše ruževe i sjajila u nijansama Roxanne, Madame Butterfly i Jane!

ŽENA PROLJEĆE

CELEBRITY PRIMJERI: Blake Lively, Scarlett Johansson, Uma Thurman

Žene čiji se tip ljepote opisuje godišnjim razdobljem u kojem sve pupa, u isto su vrijeme delikatne i snažne. Njihova put je ujednačena i blijeda, no kako ima toplije tonove, bez problema tamni na suncu i poprima krasnu preplanulu nijansu.  Mogu imati pjegice, a kosa im je najčešće plava ili svjetlosmeđa do tamnosmeđa.  Imaju plave, zelene ili oči boje lješnjaka, no one nikad nisu intenzivne boje kao kod žena Zima.

Kako se odjenuti i koji ruž odabrati ako ste PROLJEĆE?

Ako spadate u skupinu Proljeće, pastele su vaš prijatelj. Nebesko plava, baby ružičasta, nježno žuta, boja breskve, mint, lila – sve vam one predivno stoje, a možete ih i kombinirati. Lijepo će vam pristajati i kremasta bijela nijansa, maslinasta i žarko crvena, no blještavo bijelu i crnu bi trebali izbjegavati.

Kad je šminka u pitanju, birajte pastelne boje i kad su sjenila u pitanju – siva, svjetlozelena, blaga ljubičasta i boja breskve odličan su izbor. Od make upa za usne najbolje vam pristaju sjajila pa čak i ona svjetlucava, ili ruževi u svijetloružičastoj i boji breskve.

Isprobajte naše sjajilo u nijansi Baby Girl te ruževe u nijansama Aida i Peach Me.

 

ŽENA LJETO

CELEBRITY PRIMJERI: Reese Witherspoon, Kate Middleton, Margot Robbie

Zanimljivo, no ljetni tip žena nije “okupan toplim, sunčanim tonovima”. Dapače, žene koje spadaju u skupinu LJETO priroda je obdarila hladnijim tonovima, koji im, uostalom, i najbolje pristaju. Žene iz grupe LJETO imaju mliječnu, pomalo sivkastu put, a na suncu brzo pocrvene, no uz malo truda, ipak mogu postići preplanuli ten. Kosa im je također puna sivkastih tonova, od hladnije plave do takozvane mišje sive pa do smeđih tonova bez crvenkastog sjaja. Oči su im najčešće svjetloplave, svjetlosive ili svjetlozelene.

Kako se odjenuti i koji ruž odabrati ako ste LJETO?

U vašem ormaru trebale bi se naći smeđa, boja kave, puderasto ružičasta, nježna ljubičasta, plava, siva i crvena. Crnu boju prepustite drugim tipovima, a ako baš volite tamne boje, birajte bogatu, čokoladno smeđu ili tamnocrvenu.

Vaše lice zablistat će uz tirkizno sjenilo ili plavi tuš za oči, a odlično će vam stajati i sve nijanse smeđih sjenila. Kad su ruževi za usne u pitanju, birajte nježne ružičaste nijanse ili mat crvene.

Isprobajte naše ruževe u bojama Tosca, Shameless i Savage.

 

Koji god tip bile, Tinktura ima idealnu nijansu i teksturu baš za vas!

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290