KAKO NASTAJE LUFA - FANTASTIČAN EKSFOLIJATOR IZ PRIRODE

KAKO NASTAJE LUFA - FANTASTIČAN EKSFOLIJATOR IZ PRIRODE

10.11.2021.

Znate li da se upravo zbog nakupljanja mrtvih stanica na koži stvaraju brojni problemi? Zbog začepljenja pora, dolazi do prištića i mitesera, na laktovima i petama nastaju neugledna zadebljanja, a koža izgleda sivo i umorno.

Upravo zbog toga, tjedni ritual pilinga itekako je potreban, a mi vam savjetujemo da isprobate prirodne lufa spužvice – iznenađenje koje se krije unutar naših novih proizvoda za njegu tijela!

Lufa spužvice poznate su po svojoj svestranosti , a mogu se koristiti na razne načine

Prilikom tuširanja, na koži će odraditi fenomenalan piling i skinuti mrtve stanice kože, u kućanstvu će poslužiti kao odličan alat za pranje suđa, tepiha i raznih površina te potrajati dulje od bilo koje spužvice iz supermarketa.

Mi smo lufa spužvice odlučili iskoristiti na zaista poseban način pa smo kreirali prirodne sapune u kojima se kriju lufe  te stvorili idealan 2u1 proizvod za njegu kože!

Naše novi sapuni u veselim bojama i zanosnim mirisima „Luffa Soap“ puni su sastojaka koji maze kožu, besprijekorno je čiste i ostavljaju glatkom, a lufa koja je u njima 'skrivena', svakim se novim pranjem sve više otkriva te odrađuje piling koji potiče cirkulaciju i kožu pretvara u glatko platno – spremno za vaš najdraži losion ili body butter.

MNOGI NE ZNAJU DA JE LUFA POTPUNO PRIRODNI PROIZVOD

Jeste li znali da se lufa spužvica dobiva od – tikvice?

Spužva lufa zapravo je suha unutrašnjost tikvica Luffa acutangular i Luffa aegyptiaca, jednogodišnjih zeljastih biljki iz porodice tikvenjača koje potječu iz tropskih krajeva, no uspijevaju i u našoj Slavoniji.

Za klijanje ove biljke potrebni su vlažni uvjeti, a ako se sadi kako bi se dobila spužvica, potrebno je pričekati i po pola godine. Plodovi koji su veličine od oko 60 cm te težine 1 kilogram, gule se, a u unutrašnjosti se krije spužva lufa koja se zatim pere i reže prema želji kako bi se dobile spužvice – za kozmetičke svrhe ili za kućanstvo.

Svilenkaste, ali žilave niti lufe idealne su za piling cijelog tijela, ali i onih tvrdoglavih područja poput peta i laktova.

Lufa se ipak ne preporučuje za njegu osjetljive kože, kojoj su potrebne nježnije teksture, a potrebno ju je i pravilno čistiti i održavati, kako se u njoj ne bi nastanile bakterije.

Lufu je potrebno prati jednom tjedno, a nakon svakog korištenja potrebno ju je osušiti na suhom mjestu, dakle van kupaonice. 

ŠARENI SAPUNI RAZVESELIT ĆE VAS PRI SVAKOM TUŠIRANJU

Naši sapuni s lufom nisu samo praktični, već i oku ugodni te neodoljivo mirisni!

Blackberry&Blueberry, Tutti Frutti, Pineapple, Cherry, Vanilla&Ginger, Citrus&Peach i Shea Butter – 7 sapuna u živahnim bojama oduševit će i najzahtjevnije obožavatelje prirodne kozmetike.

Zaronite u šaren svijet pod nazivom "Luffa Soap" i unesite malo veselja u svoj ritual tuširanja ili kupanja!

VSC Pro+ Web Shop   Web Shop Izrada
Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290