Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega lica & tijela

Sigurnosni savjet za sunčanje!

Sigurnosni savjet za sunčanje!

Sunčanje je popularna aktivnost u kojoj mnogi ljudi uživaju tijekom toplijih mjeseci u godini. Ima nešto tako opuštajuće u uživanju u toplini sunca dok čitate knjigu ili jednostavno uživate u prekrasnom okruženju. Međutim, iako sunčanje može biti izvrstan način uživanja na otvorenom, važno je to činiti odgovorno kako biste izbjegli negativne učinke na kožu i zdravlje.

Prvo što morate uzeti u obzir prilikom sunčanja je tip kože. Različiti tipovi kože imaju različite razine osjetljivosti na sunčeve zrake, stoga je važno to uzeti u obzir pri planiranju sunčanja. Na primjer, ako imate svijetlu kožu, lako biste mogli izgorjeti i morate poduzeti dodatne mjere opreza kako biste se zaštitili. S druge strane, ako imate tamniju kožu, možda ćete moći podnijeti duže izlaganje suncu bez opeklina, no svejedno je važno poduzeti korake kako biste zaštitili svoju kožu.

Jedan od najvažnijih koraka koje možete poduzeti kako biste zaštitili svoju kožu tijekom sunčanja je korištenje kreme za sunčanje. Odaberite kremu za sunčanje širokog spektra sa zaštitnim faktorom od najmanje 30 i obilno je nanesite na sva izložena područja kože. Obavezno se ponovno nanesite svaka dva sata ili češće ako se znojite ili kupate.

Još jedan način da zaštitite svoju kožu tijekom sunčanja je nošenje zaštitne odjeće. To može uključivati šešir širokog oboda za zasjenjivanje lica, laganu košulju dugih rukava za pokrivanje ruku i sunčane naočale za zaštitu očiju od štetnih UV zraka.

Također je važno znati u koje doba dana se sunčate. Sunčeve zrake najjače su između 10 i 16 sati, pa je u tim satima najbolje izbjegavati sunčanje. Ako morate biti vani u to vrijeme, potražite hlad što je više moguće i nosite zaštitnu odjeću i kremu za sunčanje.

Konačno, važno je slušati svoje tijelo kada se sunčate. Ako počnete osjećati pregrijanost ili vrtoglavicu, vrijeme je da se odmorite od sunca i potražite hlad. Obavezno pijte puno vode kako biste ostali hidrirani.

Zaključno, sunčanje može biti prekrasan način za uživanje na otvorenom i upijanje vitamina D, ali važno je to činiti odgovorno. Zaštitite svoju kožu kremama za sunčanje i zaštitnom odjećom, izbjegavajte najjače sunčeve zrake i slušajte svoje tijelo kako biste izbjegli negativne posljedice po svoje zdravlje. Poduzimajući ove mjere opreza, možete uživati u svim blagodatima sunčanja bez ugrožavanja zdravlja.

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290