Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega lica & tijela

Maslaci za tijelo: Kako ih je dobro koristiti i koji su najbolji?

Maslaci za tijelo: Kako ih je dobro koristiti i koji su najbolji?

Klasični proizvodi za njegu tijela znaju biti krcati jakim kemikalijama (uf), sintetskim mirisima (uh), parabenima (bljak) i brojnim drugim sumnjivim sastojcima.

Što je onda alternativa tome? Pa maslaci za tijelo, naravno!

Maslaci za tijelo su gušći i bogatiji od drugih krema za tijelo, a super su za osjetljivu i suhu kožu. Puni su zdravih i prirodnih sastojaka poput shea i kakao maslaca te prirodnih ulja poput kokosovog ili jojobinog.

Nije priroda bez razloga milijunima godina (više? ne znam, imao sam dva iz biologije) kuhala sve te zdrave masti i ulja. Samo zamisli laboratorij koji pet milijuna godina pokušava naći savršene sastojke za zdravlje tvoje kože jer se upravo to i dogodilo. Otprilike.

Štoviše, današnji moderni laboratoriji zapravo cijelo vrijeme pokušavaju imitirati divna svojstva tih prirodnih sastojaka. Samo što ih oni, naravno, žele proizvoditi na puno većoj skali.

Zar nije bolje onda probati pravu stvar koju je skuhala priroda, a ne knock-off koji je načičkao kojekakav štreber u kuti?

DISCLAIMER: Nemam ništa protiv štrebera u kutama. Neki od mojih najboljih prijatelja su štreberi u kutama.

Kako se prepoznaju dobri maslaci za tijelo?

Nažalost, s ovim maslacima za tijelo nećeš raditi kroasane da iznenadiš kolege na poslu. Međutim, možeš ih iznenaditi sa svojim super-ekstra-brutalnim mirisom koji će iz tebe isijavati cijelim putem do aparata za kavu kada si ideš po jutarnju kavicu.

Bilo bi ipak malo čudno da te kolege pipaju, ali da te dotaknu primijetili bi da imaš izuzetno lijepu i meku kožu. To je zbog toga što maslaci za tijelo često sadrže masne kiseline koje ju dubinski hidriraju i hrane (link na istraživanje). To su masne kiseline poput linoleinske, oleinske, stearinske i palmitinske, koje tvoja koža upija u sekundi.

Što onda čini maslac za tijelo dobrim? Za početak, sigurno je dobro kupovati od nekoga tko ih ne radi serijski u laboratoriju i tko ih radi od prirodnih sastojaka, ali za detaljniju analizu maslaca ćeš ipak morati eksperimentirati s vlastitom kožom.

Koja je razlika između losiona i maslaca za tijelo?

Sve zapravo ovisi o tebi i tvojoj koži. Vapi li tvoja koža za detaljnim utrljavanjem hranjivog maslaca ili trčiš kroz vrata s kratkom pauzom za brzinsko omekšavanje?

I maslaci za tijelo i losioni se lako apsorbiraju u kožu svih tipova, ali konzistencija maslaca je ipak malo drugačija. Losioni su laganiji, sadrže više vode i manje koncentriranih ulja dok su maslaci, s druge strane, puno bogatiji.

Maslac za tijelo je nešto što ti treba kada ti je koža izrazito suha ili osjetljiva, a losioni su više za brzinsku hidraciju prije nego što odjuriš na sljedeći date.

Ovdje možeš vidjeti našu ponudu losiona.

žena se drži za rame

Kako ih je najbolje koristiti?

    1. Koristi maslac poslije tuširanja

Poslije kupanja, zgrabi svoj ručnik i njime nježno potapšaj kožu. Tako će ti koža apsorbirati velik dio vode, što će ju pripremiti za jedan kvalitetan tretman maslacem za tijelo. Nakon toga, nanesi bogatu količinu Shea maslaca za tijelo na kožu i nježno utrljaj. Naravno, možeš koristiti i druge maslace za tijelo, ali ovaj je savršen za post-shower masažu.

    2. Koncentriraj se na suha područja

Maslaci za tijelo su super za tretiranje suhih područja na tvojoj koži. Ako si poput mene, tada vjerojatno i ti patiš od suhih lakata ili koljena. Kao i mnogi drugi smrtnici, pretpostavljam.

Koža na tvojim laktovima i koljenima je dosta deblja, tamnija i suša od ostatka kože na tvojem tijelu. To je zato što se koža na tim dijelovima najviše trlja o odjeću i to trenje ju podebljava.

Na tvojem tijelu mogu i drugi dijelovi biti izrazito suhi, ali koljena i laktovi su ipak najčešće žrtve.

Kada naiđeš na suhu kožu, samo nanesi maslac i nježno utrljaj. Nemoj se bojati raditi ovo više puta dnevno, pogotovo ako patiš od one užasne pješčane teksture.

    3. Koristi ga za manikuru

Ne želiš koristiti neku kremu za zanoktice koja je puna kemikalija? Ne sudim. Ako se želiš počastiti s malom kućnom manikurom, probaj umočiti svoje prste u toplu vodu i onda nanijeti malu količinu maslaca na svaku zanokticu. Tada malo zategni kožu i očisti područje čistim drvenim štapićem za zanoktice. I eto, ušteda od tko-zna-koliko novaca!

Ako često imaš problema sa zanokticama, možda trebaš probati našu kremu za zanoktice s limunom. U njoj se, među ostalim, nalazi rijetka omega-7 masna kiselina koja je izvor mnogih gradivnih elemenata kože.

    4. Izmasiraj noge

Tvoje umorne noge vjerojatno priželjkuju masažu! Maslaci za tijelo su super slastica za umorne noge i popucala stopala. Nanesi maslac na čiste noge i nježno umasiraj.

Pro tip:  Ako patiš od popucalih peta, napravi si jedan cjelonoćni wellness tako da naneseš velikodušnu količinu maslaca na pete i prije spavanja navučeš čiste pamučne čarape. Imat ćeš najmekše nogice u kvartu.

    5. Omekšaj i učvrsti kožu

Ako tražiš nešto što će ti omekšati i učvrstiti kožu na određenim dijelovima tijela, naš maslac s kokosom je savršen za tebe. Ne samo da miriše svježe i lagano nego je i natrpan organskim sastojcima, koji imaju protuupalna i anti-aging svojstva.

Samo nanesi malu količinu na tijelo i lagano utrljaj. Mmmm, miriše na šetnjice po plaži.

žena s maramom na glavi drži odstranjivač šminke u ruci

    6. Improvizirani odstranjivač šminke

Maslac za tijelo je dobar surogatni odstranjivač šminke kada si u nezgodi. Samo stavi malu količinu maslaca na maramicu, zatvori oči i nježno istrljaj svoju šminku.

    7. Koristi maslac kao kremu za ruke

Nekada ruke ipak trebaju nešto malo… jače. Tada je maslac za tijelo i više nego prikladan! Odmori svoje ruke nakon cjelodnevnog tipkanja i pruži im malu dozu hidrirajućeg odmora. Pogotovo pripazi na zglobove prstiju, gdje je koža jako suha!

    8. Nemaš kremu za brijanje?

Ne moraš uvijek koristiti kremu (ili pjenu ili štogod drugo) za brijanje. Maslac za tijelo je poprilično dobra alternativa. On na koži stvara zaštitnu barijeru i dopušta bezbrižne poteze britvicom.

Sljedeći put kada ti nestane pjene za brijanje, budi bez brige! Navlaži kožu vodom, nanesi maslaca i kreni na posao.

žena brije nogu iznad kade s britvicom

    9. Koristi ga kao kremu za sunčanje

Ne znam znaš li, ali shea maslac ima prirodni zaštitni faktor od 6, kokosovo ulje od 10, ulje jojobe od 4, ulje masline od 8 i ulje vitamina E od 3. Tako da svaki maslac koji sadrži ove sastojke možeš koristiti kao blagu kremu za sunčanje. To ih čini super izborom zimi kada ti ne treba pretjerana zaštita od sunca.

Ako te zanima još ulja, pogledaj ovo znanstveno istraživanje.

Koliko dugo traju i kako se skladište maslaci za tijelo?

Ako ti je koža ekstra suha, možda ćeš proći kroz posudicu malo brže, no po pravilu bi malo luksuzniji prstohvat trebao biti dovoljan za cijelo tijelo i jedna posudica bi trebala trajati nekoliko mjeseci.

Naši maslaci za tijelo se ne kvare tako lako, ali svejedno trebaš paziti da uvijek vratiš poklopac da se ne bi osušio. Vjerojatno je pametno maslac za tijelo držati na suhom i hladnom mjestu, daleko od izvora topline.

Kao što to ide sa svim prirodnim proizvodima, i njima istekne rok trajanja. No, to neće biti tako brzo. Nakon proizvodnje traju još nekih godinu dana tako da se imaš vremena sa njim kvalitetno podružiti. 😉

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290