Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega lica & tijela

Kraljica ljepote koju su obožavale vladarice: 10 fascinantnih priča o ruži koje niste znali

Kraljica ljepote koju su obožavale vladarice: 10 fascinantnih priča o ruži koje niste znali

 

Javna je tajna da kraljica cvijeća, zavodljiva ruža, od davnina caruje u beauty ritualima najmoćnijih i najljepših žena u povijesti.

Fosili pokazuju da je ruža jedan od najstarijih cvjetova na zemlji, a prije 5 000 godina počela se uzgajati u Kini. Stručnjaci tvrde da ima najkompliciraniji sastav od svog cvijeća te da snažan anti-age učinak imaju i latice zrelih ruža i pupoljci pa stoga ne čudi što je zaslužila obožavanje brojnih slavnih ljepotica – od Kleopatre do Jennifer Lopez koja već desetljećima koristi hidratantnu kremu od ruže.

Ruža je bogata vitaminima i antioksidansima, usporava znakove starenja i umanjuje vidljivost postojećih borica, ima protuupalno djelovanje i smiruje kožu, koju pritom čini blistavom i na izgled mlađom.

Ako se još uvijek nećkate trebate li uvrstiti ružu u svoju beauty rutinu, donosimo 10 zabavnih činjenica i legendi koje će vas potaknuti da taj glamurozan svijet sagledate u novom svjetlu.

 

  1. Stari Egipćani kuhali su ružine latice kako bi dobili balzam koji su koristili u njezi kože te kao zaštitu od snažnog vjetra. Sama Kleopatra obožavala je koristiti ružu na razne načine, bilo u beauty rutini bilo za kao alat zavođenja. Naime, kad god bi joj Mark Antonije stizao u posjet, posipala bi pod svojih odaja laticama ruža kako bi mislio na nju kad god bi negdje osjetio miris tog nježnog cvijeta. Čak je i Shakespeare u „Anthony and Cleopatra“ pisao kako je Kleopatra, kad bi stupila na brod, tako snažno mirisala na ruže da su se i 'vjetrovi zaljubljivali'.
  2. Stare Rimljanke uzgojile su Galsku Ružu i od nje ručno izrađivale kozmetiku koja je, prema njihovom vjerovanju, bila najbolji lijek za usporavanje starenja.

Osjećaj se svaki dan poput Kleopatre i priušti svojoj koži samo najbolje uz Tinkturin anti age Mist Ruža, koji kožu hidratizira, hrani i daje joj blistav izgled. 

  1. Legenda kaže da su bijele ruže nastale iz pjene mora koja je padala s tijela božice Afrodite kad se rodila. Kasnije, u pokušaju da spasi voljenog Adonisa koji je bio ranjen, porezala se na trn ruže, a njezina se krv prolila po bijelom cvijeću i tako je nastala crvena ruža.
  2. U 10. stoljeću, parnom destilacijom, Perzijanci su uspjeli proizvesti koncentriranu vodicu ruže što je preteča prvih parfema na bazi ovog cvijeta.
  3. U Srednjem vijeku, kad je blijeda put bila apsolutni must have, uglednici su miješali ružinu vodicu s olovnim prahom kako bi posvijetlili put. Opasno, no učinkovito.

Postoji li bolji početak dana od tuširanja baršunastim gelom za tuširanje s mirisom ruže?

  1. U Indiji odavna postoji vjerovanje kako je ružina vodica ultimativni simbol ljepote i profinjenosti pa se njome dočekuju kraljevske ličnosti.
  2. Fascinantna ruža oduševila je i velike muškarce iz povijesti. Renesansni slikar Michelangelo svakog je jutra pio ružinu vodicu, zbog njezinog obilja vitaminima A i C.
  3. Tek krajem 18. i početkom 19. stoljeća, kozmetički proizvodi na bazi ruže dospjeli su i do pučana. Kozmetičke tvrtke počele su proizvoditi mirise, kreme i ulja na bazi ruže te ih prodavati masama.

Razmazi se poput holivudske zvijezde maslacem za tijelo u kojem caruje cvijet koji ne prestaje osvajati žene diljem svijeta. 

  1. Marilyn Monroe ima svoju ružu, no nije doživjela da je vidi. 2002. godine Tom uzgojio je hibridnu sortu čajne ruže s marelicom, koju je nazvao prema kultnoj glumici.
  2. Britanska vojvotkinja Kate Middleton i australska manekenka Miranda Kerr dobro čuvaju tajne svoje ljepote, no poznato je da obožavaju ruže ulje koje hidratizira kožu čini je elastičnom i „briše“ znakove starenja.

Uz losion za tijelo od ruže s praktičnom pumpicom, nikad nije bilo lakše postići luksuzan osjećaj i njegovati kožu sastojkom kojem u beauty svijetu nema premca. 

Uz ovako bogatu povijest, teško je zanemariti blagodati koje licu, tijelu i duši može pružiti ruža.  U našem asortimanu možete pronaći kompletnu kolekciju najkvalitetnijih proizvoda od praktičnog mista za lice preko maslaca za tijelo do gela za tuširanje koji poziva na sanjarenje u kojem baš vi možete biti romantična kraljica iz davnina.

 

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290