Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega kose

WOW HAIR - prva hrvatska proteinska linija za kosu!

WOW HAIR - prva hrvatska proteinska linija za kosu!

 

Kosa je za nas puno značajnija nego što mislimo. Frizura koju nosimo označava naš status u društvu, naš je posrednik u komunikaciji s drugim ljudima, tema brojnih razgovora, odraz slobode izbora, obilježje neke društvene skupine, odraz karaktera, a ponekad i otpor ustaljenim normama. Kosom izražavamo svoja mišljenja i stavove i ona značajno utječe na izgradnju našeg samopouzdanja. Njome određujemo vlastiti identitet ili onaj kojem želimo pripadati. Naša kosa jednostavno mora biti WOW.

 

Kako bi bili zadovoljni rezultatima naše frizure, bitno je da je kosa zdrava, čvrsta, nježna, gusta i sjajna. Ukoliko su zadovoljena sva obilježja, postajemo zadovoljniji sami sobom.

 

Postoje mnogobrojni preparati koji mogu zadovoljiti neka od navedenih obilježja, no postoji li nešto što može zadovoljiti sva?

Odgovor na ovo pitanje su proteini, čija su funkcionalna svojstva u njezi kože i kose: vlaženje, povećanje elastičnosti, sprječavanje gubitka vode, stvaranje osjećaja mekoće i davanje sjaja kosi.

Hidrolizati proteina pokazuju dobru supstantivno, povećavaju pjenušanje i stabilnost pjene, smanjuju iritaciju i oštećenje kože i sluznice očiju izazvane surfaktantima. Također, štite kosu od alkalija i oksidansa te joj daju elastičnost i sjaj.

Primjer je hidrolizat proteina pšenice za koji je utvrđeno da može ući u vlas kose i na taj način jačati njenu strukturu. Efikasan je protiv peruti, jer djeluje na mikroorganizme za koje se smatra da su odgovorni za njeno nastajanje. Osim toga, doprinosi glatkoći kose i ostavlja zaštitni film koji štiti od svakodnevnih utjecaja. Ovaj se proizvod idealno koristi u njezi kose, pranju tijela, njezi kože, njezi nakon sunčanja i njezi beba.

Upravo je hidrolizat proteina pšenice jedan od tri osnovna sastojka Tinkturine nove WOW HAIR LINIJE koja je svoj fokus stavila na kompletnu
njegu kose kroz proizvode iz skupina: Protect&Care, Volume&Shine i Curls&Waves.
 
Proteinska linija je prva takve vrste na našem tržištu. Kombinacija sastojaka u svim proizvodima je jedinstvena. 
Protect&Care, Volume&Shine i Curls&Waves osmišljene su kako bi uz pomoć pravih sastojaka točno zadovoljile ono područje kojem su
namijenjene.
 
Osim proteina pšenice, linija sadrži keratin koji pomaže ojačati korijen kose, zamjenjujući prirodni protein kose za povećanje snage i elastičnosti. 
Idealno se koristi za njegu kose, njegu kože i njegu tijela. Ovaj proizvod revitalizira prirodni zaštitni sloj kose pružajući podršku tamo gdje je to
potrebno. Poznato je da keratinski protein obnavlja čvrstoću vlasi, vraća elastičnost i smanjuje lomove.

 

Treći osnovni sastojak jest protein riže. Riža je jedan od najstarijih i najcjenjenijih izvora hranjivih sastojaka čovječanstva! Naš hidrolizirani rižin protein, izdvojen iz održivih, ne-GMO rižinih mekinja. Biljni protein, rastopljiv u vodi, bogat aminokiselinama korisnim za kosu i kožu. Rižu, poznatu po blagom materijalu, često koriste osobe sklone alergijama ili osjetljive osobe. Prirodno je bez glutena. Pokazalo se da hidrolizirani rižin protein značajno povećava ukupni volumen kose do 32%. Također dodaje prirodan sjaj, dovodi do povećane fleksibilnosti i čvrstoće vlasi. Pojačano zadržavanje vlage na koži stvara hidratiziraniju i elastičniju površinu. Hidrolizirani rižin protein djelotvorno je sredstvo protiv nadražaja i ostavlja gladak, suh osjećaj na koži.

 

Osim proteina, ovisno o namjeni same linije, mogu se pronaći sastojci poput:

LINIJA Protect&Care – kokosovo ulje, bademovo ulje, ekstrakt koprive, čičak i ekstrakt hmelja (koji potiče rast kose, umiruje nadraženo vlasište, hrani i jača korijen te sprječava ispadanje vlasi).

LINIJA Volume&Shine – ulje makadamije, ulje ricinusa, ekstrakt đumbira

LINIJA Curls&Waves – gel lana koji pomaže u jačanju i sprječavanju ispadanja te rastu kose zahvaljujući omega-3 masnim kiselinama. Održava vlažnost kose i čini je sjajnom i zdravom. Vitamin E njeguje korijen kose i vlasište te potiče njenu obnovu i rast.

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290