Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega kose

Zdrava kosa više nije nedostižan san.

Zdrava kosa više nije nedostižan san.

Zdrava kosa više nije nedostižan san: Kako na prirodan način potaknuti rast kose i spriječiti ispadanje?

Kad je izgled u pitanju, jedno od najčešćih područja koje podjednako muči i muškarce i žene su problemi s vlasištem i kosom.

Učestalo ispadanje kose, pogotovo ako je riječ o opadanju pramenova koji ostavljaju “rupe” na tjemenu, svakako bi trebalo raspraviti s liječnikom, dok se “sezonski pojačana ispadanja” kose smatraju normalnom pojavom.

Slaba kosa stvar je genetike, a do pojačanog opadanja kose može doći zbog disbalansa hormona, nakon porođaja te zbog korištenja određenih lijekova ili tretmana.

Pitanje za milijun dolara je – kako potaknuti rast kose i očuvati njezin lijep izgled, bez ekstenzija i odlaska na bolne postupke transplantacije.

Odgovor leži u zdravom vlasištu

Ako sanjate o lijepoj kosi, fokusirajte se na zdravo vlasište i za početak, odgovorite na ovih nekoliko pitanja:

  1. Ispirete li temeljito šampon i regenerator pri svakom pranju ili se ostaci talože na tjemenu i začepljuju pore?
  2. Perete li kosu tek ovlaš ili masirate vlasište pri svakom pranju?
  3. Koristite li prečesto lak, gel i slične proizvode za stiliziranje kose?
  4. Unosite li u organizam vitamine i minerale zaslužne za zdrav izgled kose?
  5. Imate li problema s peruti i svrbi li vas često vlasište?

Kako na prirodan način pojačati rast i smanjiti opadanje kose?

Mi u Tinkturi vjerujemo da je put do lijepe kose popločen kratkim ritualima koje je potrebno redovito izvoditi, kao i prirodnim proizvodima koji potiču cirkulaciju vlasišta i “zovu” mladu kosu na rast.

1. Masaža vlasišta

Za lijepu i zdravu kosu potrebno je uložiti malo truda, no uvjeravamo se da će vam ovaj ritual u kratkom roku postati pravi užitak. Pustite omiljenu pjesmu i pri šamponiranju glumite profesionalnu frizerku pa prstima snažno izmasirajte vlasište. Takva masaža potaknut će cirkulaciju što je izuzetno važno za rast nove kose, a pritom će temeljito ukloniti naslage šampona, pjene za kosu ii sličnih proizvoda koje redovito koristite. Ne zaboravite dobro isprati i ponoviti – baš kao u salonu!

2. Zdravlje dolazi iznutra

Naša Tinktura od koprive nije bez razloga jedan od naših najprodavanijih proizvoda. Njome su jednako oduševljene mlade djevojke željne bujnih uvojaka, žene koje imaju problema s hormonima te muškarci koje zabrinjava prorijeđeno vlasište koje su primijetili u ogledalu.

Tinktura od koprive prokrvljuje vlasište kose, kontrolira lučenje sebuma vlasišta, ojačava korijen kose, sprječava opadanje i potiče mladu kosu na rast, a pritom sadrži kalcij, kalij, željezo, fosfor, vitamine C i A i organske kiseline.

Ova tinktura poznata je po svom učinkovitom, ali i snažnom djelovanju pa je važno držati ju daleko od djece te se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

3. Umjesto kave – šalica napitka za zanosne uvojke

Zašto jutarnju šalicu kave ne bi zamijenili Čajem od poljske preslice, koja čini čuda za kosu? Poljska preslica je biljka koja dokazano pomaže kod urinarnih tegoba te jača strukturu kose, kože i noktiju pa je idealan izbor za sve koji žele prirodnim putem poboljšati svoj izgled.

4. Izaberite pravi šampon

Imate li problema s kosom, izbor šampona itekako je važan. U Šamponu Kopriva krije se rješenje za kosu koja se brzo masti i opada. Dodatak tinkture od koprive u ovom šamponu potiče mikrocirkulaciju vlasišta što rezultira bržim rastom kose, jačim vlasima i smanjenom opadanju. Eterična ulja eukaliptusa i limuna pružaju osjećaj revitalizirajuće svježine. Kopriva uspješno uravnotežuje lučenje sebuma vlasišta te kosu čini čistom i mirisnom danima nakon što je operete.

Za one kojima je vlasište suho, bolno i osjetljivo, idealan je Šampon od Čička. Zbog svog antibakterijskog i antifungalnog svojstva savršen je za osobe s osjetljivim vlasištem sklonim seboreji i psorijazi. Čičak jača korijen kose i smanjuje ispadanje, sprječava pojavu prhuti, smiruje svrbež vlasišta, uravnotežuje rad žlijezdi lojnica te stimulira rast kose.

Žene i muškarci koji imaju normalan tip kose, ali i oni koji imaju suho vlasište i perut, oduševit će Šampon od zelenog čaja, koji štiti i jača kosu i vlasište, daje joj volumen, lepršavost i mekoću. Ekstrakt zelenog čaja bogat je antioksidansima, djeluje antibakterijski, stimulira rast kose i čini je mekom na dodir.

Koji god prirodni preparat odabrali zapamtite – lijepa kosa rezultat je sretnog vlasišta, a za vrhunske rezultate važno je biti dosljedan i uporan.

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290