Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega lica & tijela

Zašto bi zaštitni faktor trebao postati dio tvoje svakodnevne beauty rutine?

Zašto bi zaštitni faktor trebao postati dio tvoje svakodnevne beauty rutine?

Oduvijek smatraš kako su proizvodi s oznakom SPF rezervirani samo za plažu, a nekad ih čak i preskačeš kako bi “osigurala” brončani ten bez puno muke? Razmisli ponovno.

Zaštitni faktor u današnje doba nije samo stvar izbora već bi trebao postati jedan od najvažnijih sastojaka iz tvoje beauty rutine čak i kad si daleko od mora i ležaljke za sunčanje, upozoravaju dermatolozi.

Proizvodi koji sadrže filtere protiv UVA i UVB zraka trebali bi postati sastavni dio tvoje kozmetičke torbice, a njihovo nanošenje postupak kojeg se rigorozno pridržavaš prije svakog izlaska iz kuće.

U GRADU I U HLADU

Štetne sunčeve zrake ne znaju jesi li na godišnjem odmoru ili upravo ispijaš kavu na putu do posla pa je izuzetno bitno proizvode sa zaštitnim faktorom nanositi svaki dan, kad je sunčano, ali i kad je oblačno.

Izlaganje kože suncu bez zaštitnog faktora može dovesti do posljednica štetnih pa čak i kobnih za zdravlje, a ne treba ni naglašavati kako je sunce, uz pušenje i nezdravu prehranu, jedan od najčešćih uzroka starenja kože.

Nije slučajnost što svi beauty influenceri kao ii zvijezde s celebrity A-liste uporno naglašavaju da je kozmetika sa zaštitnim faktorom najvažnija za očuvanje mladolikog izgleda kože, kako lica tako i tijela. Ono što je u ranim dvadesetima lijepa i elastična koža zanosnog preplanulog izgleda, zbog odbijanja zaštitnog faktora uskoro može postati trajno isušena koža “zgužvanog izgleda”, puna bora i pjega od sunca.

MIT O SPF PROIZVODIMA NE DRŽI VODU

Urbana je legenda da zaštitni faktor sprječava tamnjenje kože, a u manjini su oni koji razumiju kako se izračunava. Suprotno uvriježenom mišljenju, visok SPF ne označava “zaštitnu ogradu” između tijela I ultraljubičastog zračenja, već vrijeme zaštite. Primjerice, ako vam koža crveni na suncu već nakon 10 minuta, zaštitni faktor 5 “čuvat će” vas 50 minuta, a faktor 30 – 300 minuta.

NOŠENJE ZAŠTITNOG FAKTORA NE ZNAČI ODRICANJE OD LIJEPOG TENA

Oni koji obožavaju izgled “božice i Apolona s plaže”, ne moraju strahovati od zaštitnog faktora, samo se trebaju okrenuti proizvodima koji će voljeti i paziti kožu dok ona sigurno tamni.

Mi u Tinkturi, potrudili smo se stvoriti proizvode koji su jednostavni za nanošenje, a visoko učinkoviti i pritom bogati najfinijim sastojcima zbog kojih koža ostaje zdrava i kad je lijepo preplanula.

MRKVA SA STAVOM

Naša “Mrkva sa stavom” lagana je i brzoupijajuća formula sa zaštitnim faktorom 30, puna sastojaka koji njeguju kožu. Sadrži više od 85 posto prirodnih sastojaka te je prilagođena svim tipovima kože, čak i jako osjetljivoj, a prirodni ekstrakt mrkve u ovoj se priči nalazi u ulozi junaka koji potiče prirodno tamnjenje kože. Jesmo li spomenuli da je ova “odvažna” krema za sunčanje učinkovita u tretiranju kožnih stanja poput prištića, akni, osipa, dermatitisa i problema uzrokovanih nedostatkom vitamina A kojime mrkva obiluje?

MRKVA BALZAM ZA SUNČANJE SPF 30

Apsolutni bestseller na polju kozmetičkih proizvoda za sunčane i poticanje preplanulosti, sad dolazi u pojačanom izdanju – sa zaštitnim faktorom 30 koji štiti kožu dok ju pojačano njeguje uljem suncokreta. . Beta karoten iz ekstrakta mrkve pomaže ujednačiti pigmentaciju kože što može rezultirati smanjenjem vidljivosti hiperpigmentacijskih ili depigmentacijskih mrlja. Naša Mrkva ubrzava prirodno tamnjenje kože na suncu zbog svog obilja karotenoidima - sadrži biljni ekstrakt koji aktivira proizvodnju melanina odgovornog za zaštitu i tamnjenje kože.

BROWNIE

Za one nestrpljive, kao i one koji su odlučili pod svaku cijenu izbjegavati sunce, tu je naš as iz rukava – praktična maglica “Brownie” za jednokratni ten koji s kože odlazi s prvim tuširanjem. Dovoljno ga je ravnomjerno nanijeti te pričekati pet minuta, koliko je dovoljno za razvijanje predivnog, ali “lažnog tena”. Uz taj brzinski efekt, Brownie dugoročno dobro djeluje na kožu - ricinusovo ulje potiče proizvodnju kolagena i elastina, aloe vera smiruje upalne procese, a naranča potiče cirkulaciju i razgradnju celulita. Kad u ovaj neodoljiv miks ubacite i miris koji podiže raspoloženje, naš je Brownie teško ne zavoljeti.

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290