Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega lica & tijela

Kako zapravo koristiti kugle za kupanje za najbolji efekt?

Kako zapravo koristiti kugle za kupanje za najbolji efekt?

 

Ritual kupanja još je od davnina poznat kao najbolji način opuštanja i brige za tijelo, ali i um.

Premda u njezino doba kupanje uopće nije bilo popularno zbog straha od širenja bolesti, kraljica Marija Antoaneta bila je poznata kao velika obožavateljica kupki, a imala je i posebne rituale zbog kojih joj je namakanje u kadi bilo još ugodnije. Kraljica poznata po legendarnoj izjavi: „Neka jedu kolače!“, kupala se odjevena u kućni ogrtač, zakopčan do grla, a u vodu je dodavala soli, parfeme od bijelog cvijeća te omiljenu joj mješavinu ljiljana, badema, borovih češera i sljeza.

Legendarna zavodnica Kleopatra također je obožavala kupke, kojima je pripisivala zasluge za svoj mladolik izgled, a u vodu kupke dodavala je kozje mlijeko, med i ruže.

U današnje doba, kupke su broj jedan na listi self care rituala, a mogućnosti su – bezbrojne! Od soli za kupanje, preko ulja, pjenušavih kupki, magnezija do različitih biljnih pripravaka koji se dodaju u kadu, lako je pronaći način na koji ćemo ritual kupanja podići na novi nivo.

Zabavne kugle za kupanje, koje uz miris pružaju i originalno vizualno iskustvo, među najpopularnijim su dodacima za kupanje, a mi iz Tinkture možemo potvrditi da naše Bath Bombs jednostavno lete s polica naših dućana!

No, znate li kako ih koristiti za optimalnu senzaciju? Donosimo nekoliko savjeta koje možda još nište čuli!

Mlijeko od zobi melem je za osjetljivu kožu!

Ako imate nježnu i poprilično osjetljivu kožu, uz kuglu za kupanje u vodu možete dodati i zobeno mlijeko. Zob ima umirujuće djelovanje na tijelo, sprječava crvenilo i iritacije, a kožu čini neodoljivo mekanom i glatkom.

Mali trik za još bolju Instagram fotku

Sigurno ste na Instagramu već vidjeli fotke iz kade, na kojima je prikazano kako su kugle za kupanje na vodi napravili prava mala remek-djela. Postoji mali trik koji će vašu fotku napraviti još atraktivnijom. Prije nego u kadu, ubacite kuglu za kupanje, u vodu dodajte malo baby ulja i uživajte u čaroliji.

Dodajte još nešto!

Postanite Kleopatra na pola sata pa u vodu za kupanje uz Tinkturinu Bath Bomb dodajte latice cvijeća ili nekoliko kapljica eteričnog ulja lavande, ako vam je dan bio prepun stresa. Zaklopite oči i uživajte u svom malom luksuznom raju.

Pripremite scenu

Zaista bi bila šteta potrošiti dobru kuglu za kupanje na usputnu kupku u neurednoj kupaonici. Kako bi se opustili onako kako zaslužujete, prije kupke pospremite kupaonicu, a zatim zapalite mirisne cvijeće, natočite si čašu omiljenog napitka i pustite glazbu koja u vama budi osjećaj sreće i harmonije (izbjegavajte srcedrapajuće pjesme). Ako volite čitati u kadi, nabavite praktičan drveni stalak na koji će stati čaša, knjiga i još neki dodatak koji vam mami osmijeh na lice, poput kristala, zdjelice bobičastog voća ili omiljene čokolade.

Ovo je vaša kupka – nema pravila!

Za senzacionalno uživanje u ritualu kupanja, počastite se našim slavnim Bath Bombs i odaberite neki od čarobnih mirisa: Monoi de Tahiti, Shea Butter, Cherry, Magnolia, Strawberry, Pepermint i Bergamot.

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290