Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega kose

Savjeti frizera i profića: Ovo je put do njegovane kose i savršene frizure

Savjeti frizera i profića: Ovo je put do njegovane kose i savršene frizure

Nikako ne možete doći na zelenu granu sa svojom kosom? Ni jedna frizura ne stoji kako bi trebala, a kosa beživotno visi uz lice, bez obzira na brojne proizvode koje koristite? Poslušajte što kažu frizeri i stručnjaci koji se cijeli život bave proučavanjem kose i navika svojih klijenata!

Samo su rijetki sretnici i sretnice blagoslovljeni predivnom, gustom kosom, koja uvijek izgleda zdravo i sjajno te bez problema može podnijeti svaku frizuru, stil i boju. Za nas ostale - tu su savjeti stručnjaka koji tvrde da tajna lijepe kose leži u jednostavnosti - i dobrom paru škara. 

  1. PRIHVATITE ONO ŠTO IMATE  - „GO WITH A FLOW“

Slavni i manje slavni frizeri često priznaju kako im je najveća noćna mora kad u njihov salon dođe mušterija s fotografijom osobe koja ima potpuno drugačiji tip kose, ili još gore, hrpu ekstenzija ili periku te zahtjeva istu frizuru, a zatim nezadovoljno odlazi iz salona uz veliko razočaranje. Stanje i zdravlje vlasišta i kose mogu se popraviti, no ako, primjerice, imate tanku, svilenkastu kosu, prestanite sanjati o gustim uvojcima i, uz pomoć profesionalca, pronađite frizuru idealnu za vaš tip kose – izgledat ćete bolje no ikad!

 

  1. BUDITE UPORNI I DOSLJEDNI

Danas postoje brojni pripravci i tretmani koji mogu potaknuti cirkulaciju vlasišta te potaknuti rast kose. Naša slavna Tinktura Kopriva jedan je od poznatijih biljnih tretmana koji se koriste kod problema s ispadanjem kose! Ipak, naglašavaju stručnjaci, tinkture, ampule i serumi neće vam pomoći ako ih ne koristite redovito, prema uputama proizvođača. Nemojte trošiti svoj novac na bezbrojne „lijekove za rast“ već odaberite provjereni proizvod i budite disciplinirani – rezultati će vas razveseliti!

  1. KOLIKO PAŽNJE, TOLIKO MUZIKE

Kad su proizvodi za njegu kose u pitanju, cijena ne mora nužno biti presudan faktor koji označava kvalitetu. Najvažniji su provjereni sastojci koji kosu njeguju, obnavljaju te joj pomažu da zablista. Upravo zbog toga, brojni saloni koriste šampon od koprive koja se od davnina koristi za zdravu kosu. Naš Šampon od Koprive apsolutni je bestseler koji rješava brojne probleme s vlasištem i kosom, a njegova jednostavna receptura ne ostavlja mjesta greškama.

 

  1. NA FRIZURU I BOJANJE KOSE NE ODLAZITE SA SVJEŽE OPRANOM KOSOM

Ako ste se zaputili frizeru po novu boju, obnavljanje izrasta ili valove koji će izdržati cijelu noć, nemojte prati kosu prije samog odlaska u salon. Ako ne možete izdržati. Kosu operite dan prije no kovrče, valovi i boja bolje će se „primiti“ na kosu koja nije svježe oprana.

 

  1. TRIK JE DA – TRIKA NEMA

Slavni imaju vojsku frizera i stilista na raspolaganju, a često i brojne perike koje su unaprijed počešljane i spremne kako bi u svakom trenu izgledali kao da su sišli s crvenog tepiha. Nama koji ne raspolažemo milijunskim iznosima, frizeri savjetuju da uložimo u – dobro šišanje, bez obzira na to radi li se o dugoj ili kratkoj kosi. „Trik za savršenu frizuru ne postoji“, govore frizeri, „ako je kosa dobro i kvalitetno ošišana, lijepo će izgledati svaki dan. Frizer koji zna znanje kad su škare u pitanju, trebao bi biti prva stavka na vašem popisu“.

  1. FEN NE TREBA IZBJEGAVATI POD SVAKU CIJENU, SAMO PAŽLJIVO NJIME RUKUJTE

Izbjegavanje fena u želji da popravite izgled svije kose, totalni je mit, kažu stručnjaci. Ako imate problematično vlasište, sklono pojavljivanju gljivica, kosu bi svakako trebali sušiti fenom – samo ga nemojte koristiti na najvećoj temperaturi niti previše približavati glavi. Prije feniranja, kosu možete zaštititi i specijaliziranim proizvodima koji je štite od topline.

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290