Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Zdravlje & lifestyle

Old school sastojak za new school rezultate: Gospinu Travu jednostavno ne možemo dovoljno nahvaliti

Old school sastojak za new school rezultate: Gospinu Travu jednostavno ne možemo dovoljno nahvaliti

 

Mi u Tinkturi vjerujemo da za podizanje kvalitete života, bolje zdravlje i lijep izgled ne treba tražiti dalje od sastojaka iz prirode, koji su puni raznih blagodati.

Neke biljke toliko su moćne da bez problema mogu zamijeniti, ako ne i nadmašiti high end kometičke proizvode i kozmetiku s puno kemikalija na kojima su stručnjaci i znanstvenici radili godinama. 

Jedan od omiljenih nam sastojaka je Gospina Trava, jednako atraktivna izvana kao i iznutra. Predivni žuti cvjetovi prizivaju sretne uspomene i romantično raspoloženje te već na prvi pogled podižu raspoloženje, dok sam sastav Gospine trave liječi brojne boljke.

Ovo malo „čudo prirode“ pomaže u borbi protiv depresije, a djelotvorno zacjeljuje i rane na koži. Gospina trava, princeza ljeta, raste od svibnja do rujna, a bere se sam cvijet i to dok je u cvatu, najčešće u srpnju.

Balzam od Gospine trave koristi se za smirivanje upalnih procesa, protiv strija i bora, u borbi protiv hemeroida, akni, ekcema, kao lijek za grč i mišićima i upalu živaca, giht te reumatskih tegoba i gihta.

Gospina trava poznata je po antibakterijskom i antivirusnom djelovanju pa nije čudno što su joj gljivice, akne i upalni procesi koji nastaju na koži neprijatelji koje pobjeđuje s lakoćom.

Zanimljivo je i da učinkovito regenerira probavni, mokraćni sustav i dišni sustav pa se onima koji boluju od astme ili Chronove bolesti preporučuje da konzumiraju čaj ili dodatke prehrani na bazi Gospine trave.

Naša Tinktura od Gospine trave služi kao antibakterijski agens i borac protiv virusa te se posebno preporučuje osobama koji pate od depresije, melankoličnog raspoloženja i imaju socijalne fobije ili opsesivno kompulzivni poremećaj. Žene ju obožavaju jer uvelike olakšava tegobe predmenstrualnog sindroma, ali i menopauze.

Gel za tuširanje Kantarion s ekstraktom umirujuće gospine trave, kamilice i osvježavajuće tangerine odlična je stvar za „ispiranje“ stresa. Hipericin iz gospine trave njeguje opekline, ekceme, rozaceu, psorijazu i dermatitis, a na um djeluje tako da otklanja nervozu, tjeskobu i osjećaj melankolije. Ako patite od nesanice, možda rješenje pronađete upravo u tuširanju Kantarionom! Relaksira, djeluje protuupalno i umirujuće te pomaže prizvati lak san!

Gospina trava saveznica je lijepog i mladolikog izgleda, koristi se za usporavanje znakova starenja, zacjeljivanje rana i dubinsku njegu pa ne čudi što smo je upotrijebili kao glavni sastojak i u Kremi za ruke St. John, koja je apsolutni bestseller.

Popularna krema ime je dobila po gospinoj travi ili kantarionu, biljci žutih cvjetova čiji naziv potječe iz tradicije branja na dan sv. Ivana 24. lipnja, odnosno dan sveca Ivana Krstitelja.

Čak i najproblematičnije ruke, suhe, sklone pucanju i krvarenju, jedna teglica ove kreme vraća „u život“ te im daje elastičnost i osjećaj ugode.

Bilo da želite oporaviti imunitet, riješiti se tjeskobe, zacijeliti kožu lica i tijela, izliječiti urinarni trakt ili bolni mišić, nema sumnje da ćete se u blagodati čarobnog Kantariona u trenu zaljubiti.

 

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290