Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Makeup

Make-up klasik: 5 savjeta za savršeno našminkane crvene usne

Make-up klasik: 5 savjeta za savršeno našminkane crvene usne

Nema trenda koji bi crveni ruž mogao svrgnuti s trona. Lijepo našminkane crvene usne smatraju se vrhuncem ženstvenosti i elegancije, i uvijek su u trendu pa vizažisti smatraju da bi svaka žena u svojoj kozmetičkoj torbici trebala imati nijansu crvenog ruža koji joj idealno pristaje.

Kratka povijest crvenog ruža

Smatra se da je prvi crveni ruž nastao u Mezopotamiji, kad se dobivao pretvaranjem crvenog dragog kamenja u prah te mazao na usta, dok je u Kleopatrino doba nastajao gnječenjem crvenih buba poput bubamara i miješanjem s gustom pastom. Početkom 20. stoljeća sufražetkinje su crveni ruž nosile crveni ruž svaki dan, poput uniforme, a smatrale su da simbolizira žensku snagu, moć i nezavisnost. U doba starog Hollywooda crveni je ruž postao svojevrsni sex simbol, baš poput glamuroznih diva koje su žarile i palile filmskim platnom, a od tada nije prestao biti broj jedan u svijetu kozmetike – sila koja ne podilazi trendovima.

Samopouzdanje u tubici

Crveni ruž  u trenu podiže raspoloženje i samopouzdanje, no nije ga tako lako nanijeti pa mnoge žene odustaju zbog brige da je prezahtjevan.

Donosimo pet savjeta za besprijekorno nanošenje crvenog ruža, uz koje ćete svaki put izgledate poput moderne Marilyn Monroe, i to bez puno muke.

  1. PRIPREMITE USNE

Crveni ruž nema što tražiti na suhim i ispucalim usnama. Prije nanošenja, usne premažite balzamom za njegu, a zatim isprobajte poznati vizažistički trik i prstom ravnomjerno nanesite malo pudera na usne – kako bi ruž bolje „sjeo“ i dulje trajao.

Tinkturin tekući ruž u nijansi Roxanne u trenu će vas pretvoriti u neodoljivu zavodnicu. 

  1. ISCRTAJTE BEZ GREŠKE

Iscrtavanje usana olovkom može djelovati kao kompliciran postupak, no zapravo je vrlo jednostavno – ako naučite tehniku. Nikad nemojte iscrtavati usne s jedne strane na drugu jer ćete dobiti neravnu liniju. Prvo iscrtajte donju usnu u sredini, zatim kupidov luk i od tih „smjernica“ potegnite crte prema vanjskim kutovima, uvijek šminkajući od sredine prema van.

Tinkturine olovke za usne osiguravaju brzo iscrtavanje bez muke, snažno su pigmentirane, a pritom sadrže ricinusovo ulje koje njeguje nježnu kožu usana

  1. ODABERITE TEKSTURU KOJA VAM NAJVIŠE ODGOVARA

Mat ruž dulje traje na usnama, no može ih vizualno i smanjiti pa se preporučuje ženama s punijim usnama dok ruževi sjajnijih tekstura fantastično izgledaju i na tanjim usnama. Boju birajte prema boji svoje kose i tonu tena – toplije nijanse bolje pristaju ženama koje imaju žućkasti podton tena, dok hladne nijanse bolje izgledaju na ženama s ružičastim podtonom tena.

Kremasti ruževi Electra i Carmen na usnama izgledaju moćno i sočno. 

  1. Dodajte 3D efekt

Sve je fer u ljubavi i šminkanju, zar ne? Želite li usnama vizualno dodati malo volumena, srednji dio usana, premažite crvenim ružem u svjetlijoj nijansi, a zatim kistićem „izblendajte“ prijelaze, kako bi se boja stopila s prvim crvenim ružem koji ste nanijeli na usne.

Nijansa Shameless rezervirana je za odvažne kraljice gradskog asfalta. 

  1. Savršen finiš za savršen efekt

Jednom kad ste nanijeli olovku za usne i našminkali ih ružem, kistić umočite u korektor te prijeđite oko usana, kako bi stvorili viziju savršenih usana i popravili sitne greškice u koracima.

Voila! Više se nikad nećete dvoumiti je li crveni ruž pravi izbor.

 

 

 

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290