Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega lica & tijela

LJEPOTA IZ MASLINA

LJEPOTA IZ MASLINA

Nastaje prešanjem zrelih maslina iz porodice Olea Europaea. Maslinovo ulje je zelenkasto-žute boje i jakog, pomalo pikantnog mirisa. Ljudi u Sredozemlju koriste ga stoljećima i kao hranu i kao sredstvo za njegu oštećene, suhe kose. Smiruje, liječi i podmazuje kožu. Koristi se u mnogim kremama za lice kao omekšivač koji prodire duboko u kožu.

Da maslinovo ulje hrani i njeguje tijelo znala je još i Kleopatra. Ona je veliki dio dana provodila u kadi, a kupke su joj obično sadržavale i maslinovo ulje.

Danas je maslinovo ulje široko korišteno u industriji ljepote stvarajući brojne prednosti za lijepu kožu. Pomaže u očuvanju elastičnosti kože, ona je glatka i blistava, njeguje kosu dajući joj zdrav sjaj. Maslinovo ulje je djelotvoran način da se spriječe rani znakovi starenja i razni kožni problemi. Maslinovo ulje radi jako dobro kada se primjenjuje odmah preko suhe kože, kao što su pete ili laktovi. Ovaj besplatni kućni lijek može se naći u vašoj kuhinji, a može se koristiti kad god je koži potrebna ekstra njega. Jednostavnom masažom s malom količinom maslinovog ulja na zahvaćena područja, gdje vam je koža suha i odmah ćete vidjeti razliku. Prije odlaska u krevet, umasirajte odgovarajuću količinu maslinovog ulja na stopala. Da bi ulje prodrlo duboko u kožu, obucite pamučne čarape. Nakon ovog čudesnog tretmana, noge će biti osjetno nježnije u jutro.

 
Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290