Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega lica & tijela

Imamo odgovor na najvažnije beauty pitanje: Kako pronaći Onu Pravu (kremu za lice)?

Imamo odgovor na najvažnije beauty pitanje: Kako pronaći Onu Pravu (kremu za lice)?

Kruži priča da je jedna žena tijekom cijelog života tražila pravu kremu za lice i nikad je nije pronašla.

Ženske dileme s odabirom prave kreme možda su najčešći problem u industriji ljepote, ponajviše zbog preplavljenosti proizvodima kojima su krcate police parfumerija i ljekarni, ali i zbog nedovoljnog poznavanja vlastite kože, što je ključni faktor u potrazi za “Onom Pravom”.

Ova tri pitanja dovest će vas do jasne vizije kreme koja je idealna za vaše lice

Kako bi pronašli kremu koja će savršeno odgovarati vašoj koži, ne morate biti velik znalac, no morate biti iskreni sami sa sobom te znati odgovore na sljedeća pitanja:

  1. Koji je moj tip kože?
  2. Što je mojoj koži upravo sada potrebno?
  3. Naginjem li prirodnoj kozmetici ili futurističkim novitetima?

Jedna od najvećih zabluda u procjeni tipa kože je ideja o suhom tipu kože kao najčešćem tipu kože. Mnoge će žene, čak i one s vidljivim miteserima i masnom T-zonom, u parfumeriji reći kako je njihova koža suha te inzistirati na proizvodima koji su namijenjeni tom tipku kože. Teški, gusti proizvodi za suhu kožu mješovitu i masnu kožu dodatno će “zamastiti”, a u nekim slučajevima i začepiti pore, zbog čega će se potraga za idealnom kremom nastaviti  nedogled.

Krema Krastavac fantastičan je izbor za svaku dehidriranu kožu jer u kratkom roku vraća vlagu, a pritom miriši tako osvježavajuće da ćete imati osjećaj da ste svaki put zaronili u bazen i popili gin tonic sa svježim krastavcem. U ovoj kremi spojili smo sok svježih krastavaca, ulje sjemenki grožđa, bademovo ulje i kakao maslac kako bismo dobili fantastičnu formulu: kremu koja hrani kožu tamo gdje je potrebna dodatna hidracija, a istovremeno uspješno kontrolira lučenje sebuma.

Ne treba miješati suhu i dehidriranu kožu

Do ove zablude najčešće dolazi zbog osjećaja zatezanja kože koja se nalazi u dehidriranom stanju, do čega može doći zbog centralnog grijanja, boravka u klimatiziranom prostoru, izlaganja suncu ili vjetru, premalom unosu tekućine u tijelo…

Svaki tip kože može biti dehidriran pa je u tom slučaju važno pronaći dobru hidratantnu kremu, a ne deklarirati kožu kao “suhu”.

Kako ću prepoznati koji je moj tip kože?

Postoji pet osnovnih tipova kože, a nije ih tako teško razlikovati.

MJEŠOVITA KOŽA

T-zona brzo se masti i može biti sklona miteserima i prištićima, dok su obrazi glatki i ne zahtijevaju puno pažnje, kao kod normalnog tipa kože.

MASNI TIP KOŽE

Masna koža sjaji se po cijelom licu, po kojem su često prošireni miteseri te površinski prištići i potkožne akne. U pubertetskoj dobi problem s aknama mogao je biti izražen.

Masnoj koži koja je u potrazi za prirodnom kremicom, fantastično će odgovarati naša krema Zeleni čaj koja sadrži antioksidanse koji regeneriraju kožu, potiču mikrocirkulaciju koja briše tamne mrlje te ubrzavaju zacjeljivanje ranica. Antibakterijsko svojstvo čini ga uspješnim sredstvom protiv akni i upalnih procesa, a dovoljno je nježan za njegu psorijaze, rozaceje i keratoze. Shea maslac, ulje makadamije, maslinovo i kokosovo ulje tu su da vrate koži vlagu, ukoliko je dehidrirana. 

NORMALNA KOŽA

Normalni tip kože svakako je najpoželjniji, ali i dosta rijedak. Riječ je o koži s kojom nema puno problema – ten je gladak i ujednačen, nema masnog sjaja, ali ni osjećaja zatezanja.

SUHA KOŽA

Nikad se ne masti, često “zateže” nakon umivanja, nije sklona prištićima, ali može biti popraćena crvenilom u obrazima. Sitne borice prije se pojavljuju na suhoj koži nego na masnoj.

OSJETLJIV TIP KOŽE

Osjetljiva koža sklona je crvenilu i perutanju te često reagira na nešto agresivnije sastojke iz kozmetičkih proizvoda, čak i ikad je riječ o biljkama. Osjetljivu kožu važno je tretirati isključivo nježnim i blagim proizvodima, namijenjenim tom tipu.

Krema Smilje učinkovito rješava sve probleme suhe i osjetljive kože. Smilje neutralizira slobodne radikale, glavne čimbenike preranog starenja kože, pa je gotovo naočigled pomlađuje. Organski sastojci poput shea maslaca, bademovog ulja i kokosovog ulja prodiru u kožu i intenzivno je hrane, a u formulu smo dodali i zobeno mlijeko koje smiruje iritacije i održava prirodnu vlažnost kože. Uz Smilje, osjećaj zatezanja i peckanja kože postaje prošlost.

Što je mojoj koži potrebno?

Pri izboru kreme za lice, važno je dobro se zagledati u ogledalo i upitati: “Što je mojoj koži upravo sada potrebno? Je li riječ o hidrataciji, ujednačavanju tena, borbi protiv prištića, suzbijanju bora ili nečem desetom?

Neke kreme prave su multitaskerice pa će jednim premazom “srediti nekoliko muha”, no ne preporučuje se lice u isto vrijeme bombardirati s nekoliko različitih krema za više problema.

Krema Betty genijalna je multitaskerica koja jednostavno leti s polica. Mrkvin sok sadrži antioksidanse koji obnavljaju stanice kože tako usporavajući proces njenog starenja. Vitamin A, kojeg sadrži mrkvin sok, štiti kožu od UV zračenja, krivca za isušivanje kože i nastanak bora. Mangov sok čisti pore i sprječava nastanak akni i mitesera te potiče proizvodnju kolagena, a suncokretovo ulje ima reparativno i adstrigentno svojstvo dok je bademovo ulje učvršćuje.

Kao što će mnogi dermatolozi reći – ključ uspjeha leži u dosljednosti pa je važno poredati prioritete i odabranom kremom za lice dulji period njegovati kožu.

Primjerice, želite li “poraditi” na vraćanju mladolikog izgleda koži i “peglanju” borica, odaberite visoko kvalitetne sastojke i zatim – budite uporni.

Krema Vitamin E već je dobro poznati borac u ratu protiv vidljivih znakova starenja, a uz taj “ključan vitamin”, sadrži i arganovo ulje, ulje divlje ruže, zobeno mlijeko, suncokretovo ulje i hijaluronsku kiselinu, što je čini ultimativnom anti age kremom na bazi prirodnih sastojaka.

U želji za divno ujednačenim tenom pomoći će vam gel krema Vitamin C koja smanjuje bore i zaglađuje kožu, poboljšava njenu elastičnost te potiče sintezu kolagena koji je učvršćuje i pomlađuje. Istovremeno sprječava sintezu melanina i tako sprječava razvoj hiperpigmentacije i diskoloracija na koži. Pasji trn, jedno od naših najdragocjenijih ulja, brine o kamuflaži ožiljkastog tkiva. S obzirom na bogatstvo sastojaka, iznenadit će Vas lako upijajuća gel tekstura ovog proizvoda.

PRIRODA VS. MODERNI LABORATORIJ

Dok nema sumnje da iz sintetičke supstance proizvedene u znanstvenim laboratorijima, ispunjavaju obećanja, sve se više žena okreće proizvodima nastalim u suradnji s prirodom.

Naše kreme izvrstan su primjer kako se u čarobnim prirodnim sastojcima koji nas okružuju, mogu pronaći rješenja za brojne probleme vezane s kožom i zdravljem .

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290