Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!

Njega lica & tijela

Antioksidans koji obožava tvoju kožu: Zašto je vitamin E toliko popularan?

Antioksidans koji obožava tvoju kožu: Zašto je vitamin E toliko popularan?

Jedan od najčešćih sastojaka najpopularnijih proizvoda za njegu kože svakako je vitamin E, kojeg podjednako rado koriste muškarci i žene svih dobnih skupina. Prozvan je „vitaminom mladost“ zbog svog doprinosa zdravlju stanica kože, što ga čini zvijezdom sastojaka raznih kozmetičkih preparata.

Što je vitamin E?

Vitamin E zapravo je antioksidans koji pomaže koži na razne načine da zacijeli, oporavi se od raznih nedaća,“ utegne“ se te postane mekana, ujednačena i glatka.

Vitamin E naše tijelo ne proizvodi pa je važno pronaći izvore koji će se uklopiti našem stilu života.

Zašto je tako dobar?

Ovaj slavni antioksidans koži pomaže u borbi protiv slobodnih radikala te pospješuje proizvodnju kolagena zbog čega se usporava njezino starenje. Jednostavno i efikasno!

Ovaj popularni antioksidans štiti kožu od oštećenja koja mogu nastati zbog izlaganja suncu i vjetru, ima snažno hidratantno svojstvo, umiruje crvenilo i alergije na koži te djeluje poput prirodne barijere između kože i sunca.

Serum vitamin E

Svaka „ozbiljnija“ rutina njege lica zahtjeva dobar serum, čije će blagotvorne supstance prodrijeti duboko u stanice kože i potaknuti stvaranje kolagena te obnavljane kože. Upravo zbog toga, naš serum s vitaminom E besramno dobro „obavlja posao“ anti age junaka kojem svaka koža samo može reći – Hvala!

Kako ga možemo uvrstiti u prehranu?

Ljepota dolazi iznutra, baš kao i zdravlje pa je unos vitamina putem prehrane uvijek odlična ideja. Vitamin E možemo pronaći u bademima, blitvi, peršinu, sjemenkama suncokreta, avokadu i maslinama.

Tko bi trebao koristiti vitamin E?

Vitamin E je izvrstan je za njegu dehidrirane kože, kao dodatak anti age njezi, tretmanima pojačane njege nakon ljetovanja ili zimovanja.

Krema za lice Vitamin E

Tinkturina krema za lice s vitaminom E fantastičan je partner u borbi protiv slobodnih radikala, a u kombinaciji s bademovim uljem, zobenim mlijekom, molekulama hijaluronske kiseline, uljem divljem ruže, arganovim uljem i suncokretovim uljem postaje kozmetički proizvod bez kojeg se ne može.

Tko bi trebao izbjegavati vitamin E?

Premda nije poznat po izazivanju pretjeranih alergija na koži, stručnjaci smatraju da bi vitamin E trebali izbjegavati ljudi s jako osjetljivom kožom sklonom iritacijama, kao i oni koji muku muče s aknama.

Partneri po vitaminima

Vitamin E svakako je fantastičan sastojak za održavanje zdravog, blistavog i vitalnog izgleda kože, a ako želite pojačati njegu, uparite ga s vitaminom C, na primjer, serum s vitaminom C koristite u kombinaciji s kremom s vitaminom E.

Taj će spoj napraviti čuda za vaš izgled!

I posljednji savjet - ne zaboravite na tijelo

Nemojte se fokusirati samo na njegu lica, a tijelo mazati proizvodima koji ne sadrže hit sastojke zbog kojih će koža biti besprijekorno glatka i elastična. Razmazite se od glave do pete i odaberite losion ili maslac za tijelo u kojem caruje vitamin E!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tinktura | Ivanićeva 10, 10000 Zagreb | OIB: 31423968290